2010-07-22

Sommarlov nu, alltså...

Jodå, vårterminen tog slut för oss också.

Skolavslutning...Barnen var så sommarglada och vackra. (Även om vi hade en situation som något påminde om Mona och hennes taliban...man borde ha gått och shoppat avslutningskläder - det hade vi inte tid med!) Rektor höll tal och lärarna gav barnen sommarläxor ("läs massor av böcker!" "räkna allt du kommer över!" "lek ute så mycket du kan!") Barnen sjöng så himlen lyfte en aning.
Och nu är det sommarlov. Långresan till släktingar har vi klarat av. Nu är vi hemma, turas om att jobba (föräldradagar kvar!), har små hemmaprojekt på gång (typ ikea-möbler och förrådsröjning) och försöker fixa lite kul för ungarna också.
Hmmmm...igår ägnade jag hela dan åt att tjata på Anna och Ebbe och deras kompisar att de inte fick vara inne bland stök, verktyg, garderober som är på väg att tippa..."Ut i solen! Här får ni ikea-kartonger, bygg en koja, vettja!" Och aldrig hann jag fixa nåt inne heller för det ska badas på stranden och det ska lagas mat och man ska hjälpa till med en pilbåge eller rollerblejdsen eller lösa en konflikt...

Läs gärna Ninni Schulmans krönika om sommarlov:
"Sommarlov. Det är nu det ska hända, allt detta magiska som barnen ska bära med sig genom livet. Hitta snäckorna att ta med till förskolan som "sitt sommarminne", fiska upp de stora fiskarna, sova i tält och åka båt.
Och så Kolmården och Legoland och Astrid Lindgrens värld på det.
Man kan bli stressad för mindre.
Men på senare tid har det ändå blivit en liten trend att inte göra någonting. Det finns böcker som lär ut den, i vår aktivitetsspäckade tid, bortglömda konsten. Det finns coacher som vägleder.
Jag får ändå en känsla av att om man ska göra ingenting så ska man se till att göra det på rätt sätt."
Japp. Så är det. Ständigt detta prestationstänk. Träffar man en bekant och pratar om vad vi gör nu när vi är lediga, ja då är det tur att vi kan prata om den där långresan så att de liksom förstår att vi inte orkar vara så aktiva under andra halvan av lovet...

Och så börjar man tänka på hösten och att vi inte anmält dem till varken dansen eller musikskolan som vi pratat om...

Nä! Nu vaknar de små....9:30, tidigt idag! (Obs, ej ironi.) Så nu ska jag sätta igång den här sommarlovsdagen. Utan krav på prestation.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar