2009-12-01

På väg tillbaka...

Lämnade Skolbarnsbloggen åt sitt öde några veckor...har varit mycket att hantera i livet. Men jag har inte gett upp. Tack Öpedagogen och Kalkstenssommar för era uppmuntrande kommentarer!

Vi har nyss haft utvecklingssamtal. Det var ju bara roligt. Det går så bra och Anna utvecklas både i sitt lärande och i samspelet med kompisarna. Det senare handlar t.ex. om att de i början av terminen hade svårt för (gillade inte) att ta hjälp av vuxna när det blev konflikter. Och bråken blev gärna väl dramatiska. Nu kan de inse att det är inte hela världen om man tycker olika.

Ja, roligt att sitta på utvecklingssamtal. Nästan så att man skulle önska lite mer att få bita tag i...men man vet ju inte hur det blir när Ebbe börjar nästa höst. Kanske får jag ångra de tankarna då... ;-)

Och Annas lärare kunde naturligtvis också se vad Anna kan utveckla, vad nästa steg är. Fortsätta träna för att få flyt i läsning och skrivande. (Sa hon inget om matte? tänker jag nu...) Anna vill väldigt gärna läsa högt på kvällarna. E och jag brukar alltid läsa för barnen på kvällarna. Och nu läser hon så pass bra att till och med lillebror orkar hålla koncentrationen uppe. I början suckade han högt när Anna ville ta över högläsningen. :-)

1 kommentar: