2009-09-22

Balansera säkert på nätet

Så mycket att fundera på, men livet rusar...men jag vill fortsätta fundera här, även om inläggen inte kommer så ofta. Just nu sitter jag och försöker tänka ut ett inlägg om barn och internet. Störs av Ebbe som är trött så ögonen går i kors, men ändå hävdar att han inte kan sova, för han är rädd. Satt nyss där på sängkanten och försökte måla upp en bild av att vi tog det farliga och slängde i soptunnan...hmm, jag var nog inte särskilt övertygande. - Ebbe: Jag är rädd! -

Barn och internet...för några veckor sedan lyssnade en kollega på Vuxenkontraktets föredrag - Ebbe: Det kliar! - på sina barns skola. Finns väl fler som föreläser om barn och internet. Jag vet att jag har skrivit upp flera namn och lästips någonstans. - Ebbe: Det är varmt! - Men jag tänker inte leta efter dem nu. Vuxenkontraktets föreläsare visade, enligt kollegan, effektivt att vi föräldrar inte har en aning om vad ungarna pysslar med på nätet. Ja, det sägs att vi har dålig koll. Forskaren Elza Dunkels tycker att de som skrämmer upp föräldrar gör barnen en otjänst.

En av de senaste jag såg i raden av larmrapporter var - Ebbe: [gnäll-gnäll-gnäll] - Metros artikel om att unga tjejer fastnar i missbruk av sociala sajter. Mymlan kommenterar klokt och balanserat som alltid. Mia Ankarvall ligger steget före barnen!

- Har han somnat nu?! -

Här finns flera länkar om barn på nätet: webbkurser och böcker, filmer och artiklar. Namnet Post- och telestyrelsen är ålderdomligt, men när de samlar kunskap om säkerhet på nätet så borde de väl vara uppdaterade?

Lär återkomma till ämnet. Till exempel när jag hittat den där boken skolan delade ut till alla föräldrar i våras. Det var något om nätet och säkerhet och barn...

Stördes du av Ebbe? Jag med! :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar