2009-03-13

Trygghet?

Gårdagen på Konserthuset hade varit toppen. Duktiga elever från Adolf Fredriks Musikklasser. Våra ungar satt som små ljus! Givetvis fullt hus. Annas lärare beskrev livligt hur hon och fritidspedagogen försökte hålla ihop sin grupp när alla elever rusade ut från konsertsalen. Räkna barnen hela tiden..."1, 2, 3....13 barn - pust!" Andra lärare var inte lika noga med att hålla ihop sina barn. "Men de kanske kom från någon skola runt hörnet!" Ja, annat är det såklart när man kommer med våra barn från förorten som storögt tittar på allt utom sin lärare.

E och jag funderade. Binda ihop alla barnen? Haha... Och de är faktiskt lite för stora för "dagis-rep". Kanske avståndslarm vore något? Det skulle nog inte skolan bekosta! Men nog kunde de köpa in infoband att sätta på alla barnen?

Äh, men allvarligt talat. Vi brukar ju skriva namn och telefonummer på armarna när vi ska röra oss i större folksamlingar. Det vore väl nåt till nästa utflykt?

Eller ska vi sluta trygghetsknarka, kanske?! :-D

2 kommentarer:

  1. GPS kanske? - vi lever ju i en digital tid ;) Skulle vilja fråga om det är Ok att jag skriver om er blogg på min bloggg? Väldigt viktigt att tala om att det finns skolföräldrar som bloggar ;D

    SvaraRadera
  2. @Öpedagogen:
    Jo, vi var faktiskt inne på GPS, men gissade att positionsbestämningen inte är tillräckligt exakt. :-)
    Jag såg att du tipsat om Skolbarnsbloggen. Det är bara att tacka och bocka!

    SvaraRadera