2010-08-30

Barnen berättar för Mia

Mia Blomgren är en av Sveriges Radios stjärnor. Med stor nyfikenhet får hon både gamla och unga att prata.

Nu har hon gjort ett program för Barnen. Hon pratar med barn och unga om idealsamhället.
Lyssna!

2010-08-26

Skolstart

Nu har även Ebbe börjat skolan! Han har Annas lärare från förra året. Anna har en ny lärare. Igen. Hmm. Nå, det funkar för henne. Hoppas det funkar för alla andra barnen.

En annan förälder tyckte inte första intrycket av nya läraren var så positivt, att hon verkade ointresserad. Jag hoppas hon är intresserad av barnen! Och bara var stressad första dan.

Anna går nu i en "ren" tvåa och har fått nya klasskamrater, och Ebbe går i en "ren" förskoleklass. Det är färre (om ens några?) årkursblandade klasser på skolan i år.

2010-08-10

Apropå Björklunds senaste...

Jag besöker väldigt gärna mina barns skola. Fast helst inte för att se till att de sköter sig. Det lär ju inte hålla i längden. Men har jag då inte sett några stökiga elever i Annas skolmiljö? Måste inte något göras?! Jo, kanske, men de "stökiga" elevernas föräldrar lär inte vara de första att vilja kommenderas till skolan för att hålla koll på sina barn...

Anne-Marie Körling är alltid resonerande och står alltid på barnens sida. Läs här vad hon säger om Björklunds senaste förslag.