2010-01-26

Alien i främmande galax

Har varit med lite i skolan, häromveckan en hel dag. Anledningen är att jag verkligen behöver vila från jobbet, få lite nya tankar och intryck (balansera livet?) och i det läget vore det ju dumt att inte utnyttja de föräldradagar jag har kvar att ta ut.
Det är sällan jag känner mig så bortkommen! Lärare och fritidspersonal säger välvilligt att "det är så bra att vara en extra vuxen". Fast de tycker nog jag är lite knäpp också.

2010-01-18

"Ååååhh....ikväll ska jag på föräldramöte!!!"

En kollega gnäller om föräldramöten.
"Varje gång jag har varit på föräldramöte har jag sagt 'aldrig mer - en hel kväll förstörd igen'. Skicka ett mejl! Så viktigt var det inte..."
Fast tydligen ska han ändå dit igen ikväll.

2010-01-14

Försöker hålla fast vid nuet

Idag var det gymnasievalsbilaga i en av tidningarna. Inte dags för den våndan än i alla fall. Fast det kanske bara blir jag som våndas.

2010-01-12

Teve eller pulka?

Jullovet gick fort! Vi har, som de flesta i landet, haft gott om snö och kyla. Våra ungar är inte mycket för utevistelser när det är kallt....kan ju bero på att de har föräldrar som inte direkt hoppar ut i snön heller. En (1) gång fick jag ut både mig själv och Anna och Ebbe på en stund i pulkabacken. Vi hade såklart skitkul när vi väl kom ut. Fast de fick blåmärken på ryggen när de for över guppet.
Annars har det varit mycket dator under lovet. De första dagarna satt de vääldigt länge framför teven. Då bestämde vi tevetid. Efter julkalendern på morgonen skulle de stänga av och de fick inte sätta på teven igen förrän Bolibompa började på kvällen. Ett par dagar lekte de rätt mycket med utklädningaskläderna. Julafton kom och gick och julklapparna kom till användning. Men så kom de på att de ville spela spel på datorn. Och det gör man ju på spela.se eller på svt.se...där ju även julkalendern finns att titta på! Och titta på igen. Och igen. Och igen! Vi har två datorer och ibland spelades superhjältemusiken i kanon från arbetshörnan respektive soffan...Våra barn ger Superhjältejul högt betyg. Och ja, musiken var bra!
Själv har jag väl tillbringat en del tid framför datorn också. När någon dator var ledig. Inte bloggat här. Men läst bloggar. Massor av bloggar läser jag. Återkommer till några av dem allt eftersom.
Nu är skolan igång igen!