2009-06-13

Avslutning

Regnet öste ner; vi klämde in oss i matsalen för att lyssna på de fina ungarnas sång och rektorns tal.
Vi har turen att kunna ha sommarlov nu. Ett par veckor på fritids, men det blir innan skolstart. Nu väntar sju låånga (hoppas jag) veckors ledighet!
Funderade på det där med present. Jag hann med att plocka en liten bukett under tiden ungarna övade själva i klassrummet innan själva avslutningen. Det fick bli Annas "present" till sin lärare. I julas fick Annas lärare en liten bok, inte dyr, jobbrelaterad, med endast ett band om för att inte bli så "presentig". Och fritidspersonalen har inte fått minsta blomma ens en gång...det är väl rätt trist i och för sig.
Men ja, jag är rädd att det blir allt för upphaussat kring presentande - med tävlan mellan föräldrar eller krav som en del inte klarar av. Terri Herrera Erikssons exempel verkar ju ganska sanslöst.
Vilket inte betyder att jag inte unnar "fröknarna" allt gott. Hög lön framför allt, och bra förmåner.

2009-06-07

Ny serietidning

Enligt Tinni på Skriet från Kärnfamiljen så är nya serietidningen Tivoli en barntidning med genustänk och suveränt bra pyssel. Okej, jag ska leta rätt på den och testa!
Fast om man ska döma av webbplatsen (det ska man kanske inte, men det gör jag; ratar säkert många bra företag pga dåliga sajter) så är den rätt trist...på Tivoliwebben berättar apan Bibi att här kan du "träffa mig och mina vänner, kolla på bilder, läsa i våra dagböcker och skriva till oss". Djurens alltför ordrika dagböcker och några få bilder är inte mycket att hänga i julgranen jämfört med alla andra bra sajter för barn som finns. Men de är ju nystartade, så jag hänger kvar och kollar in vad de gör av det hela.
Och som sagt, serietidningen ska vi prova. Återkommer om den.

Läs i sommar!


Magica de Hex (Annika Nasiell, redaktör på Barnens Bokklubb) skriver om att skapa fonologisk medvetenhet hos små barn. Roligare än det låter, faktiskt, eftersom det betyder härliga stunder med barnen och böckerna.


2009-06-06

6 juni

Själv tyckte jag det var synd att Nationaldagen blev helgdag. Det finns så många andra helgdagar att tillbringa med familjen och jag kan tycka att det är en poäng att just Nationaldagen firas på skolor och arbetsplatser! Men det verkar svårt att få riktig feststämning bland svenskarna om man inte får vara ledig! :-) Så okej då, nu firar vi!